Και πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Με απόλυτη έμφαση στην υψηλή ποιότητα των σταφυλιών, την χαμηλή στρεμματική απόδοση, την ήπια φυσική οινοποίηση και τις μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, η MALAGOUSIA Barrique 2021, σε κάθε απολαυστική της γουλιά μεταμορφώνεται σε ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης!

Η ΙΔΕΑ

Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του Wine Therapy, γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία μιας  2ης ετικέτας από τα σταφύλια που καλλιεργούνται βιολογικά στον ιδιόκτητο αμπελώνα μας στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης,
την MALAGOUSIA Barrique Wine Therapy 2021.

Πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται η οικογένεια Κοντοπού. Ο Θωμάς Κοντοπός, οινολόγος & σύμβουλος οινοποίησης, με πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία μαζί με την κόρη του Ιωάννα, νέα οινολόγος, με την πρωτοπόρα και την φρέσκια ματιά του νέου ανθρώπου.

Κατά την διάρκεια της διπλωματικής εργασίας της Ιωάννας, με θέμα: ‘’Οργανοληπτικά και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά Οίνων της ποικιλίας Μαλαγουζιά’’ δοκιμάστηκαν, σε τυφλή γευστική δοκιμή, ένας μεγάλος αριθμός οίνων Μαλαγουζιάς, από διαφορετικούς παραγωγούς, χρονιές, περιοχές & στυλ οινοποίησης, μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους & την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ελισάβετ Μπουλούμπαση.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;

Η χαρισματική αυτή Ελληνική ποικιλία, εκτός από τα εντυπωσιακά αρώματα που μπορεί να δώσει σε ένα κρασί, με την κατάλληλη στρεμματική απόδοση & οινοποίηση, μπορεί να παράξει κρασιά πολύπλοκα που ξεχειλίζουν χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Η ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, ζυμώνει σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και στην συνέχεια το 90% του κρασιού, ωριμάζει σε Αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 1,5 μήνα. Το άλλο 10%, ωριμάζει με τις ψιλές του οινολάσπες, χαρίζοντας όγκο, δομή και πολυπλοκότητα στο σύνολο του κρασιού και με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Ένα τέτοιο κρασί δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών (1.500 φιάλες για την σοδειά του 2021), οπότε αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

Απόλαυσε το τώρα ή και μετά από μια 5ετία

Και σε Magnum φιάλη για μεγαλύτερη απόλαυση!

Δοκιμή

Η MALAGOUSIA  Barrique Wine Therapy 2021, εκτός από τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας διαθέτει λίγο παραπάνω τσαγανό και νεύρο,  λεμονάτη οξύτητα, διακριτική λιπαρή αίσθηση & πολυπλοκότητα.

Αναλυτικότερα η νέα Μαλαγουζιά έχει μέτριο απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες, βοτανικό χαρακτήρα και έντονα αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, μοσχολέμονου, ανανά, λευκών λουλουδιών, ζύμης και δυόσμου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη (+) οξύτητα, με διακριτική λιπαρή αίσθηση αλλά ταυτόχρονα και δροσιστική. Ζουμερά λευκόσαρκα φρούτα μπλέκονται με εσπεριδοειδή. Νότες λεμονανθών, λευκού τριαντάφυλλου, αλλά και νότες δυόσμου, πράσινου τσαγιού, brioche, καπνού και φουντουκιού, χωρίς όμως να χάνει την βερικοκένια, τροπική υπόσταση της, που γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Η δροσιστική φρουτένια επίγευση έχει μακρά διάρκεια.

Η χαρισματική ποικιλία διατηρώντας την προσωπικότητά της, με τονισμένη την οξύτητα και τον βοτανικό χαρακτήρα, μπλέκεται γοητευτικά με τα στοιχεία του βαρελιού, συνδυάζοντας αρμονικά τα αρώματα των εσπεριδοειδή  με τα αρώματα δεντρολίβανου, θυμαριού, βανίλιας & καπνού πλάι σε νότες βουτύρου, σε μύτη και στόμα κάνοντας την εμπειρία εκρηκτική!  

Αυτή τη Μαλαγουζιά πρέπει να την συνδυάσεις με:

  • Δροσερές σαλάτες
  • Πίτες όπως πρασόπιτα ή σπανακοτυρόπιτα
  • Κοτόπουλο με ελαφριές σάλτσες ή και λεμονάτο
  • Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο.

Μην αγνοείται ωστόσο και το γαστρονομικό της προφίλ και τολμήστε συνδυασμούς που γεφυρώνουν υλικά

  • Καρπάτσιο ψαριού
  • Σούσι με χέλι και τόνο.

Ταιριάζει εξαιρετικά με

  • Χτένια με σάλτσα βουτύρου και πουρέ κουνουπίδι
  • Πεσκανδρίτσα με προσούτο και λεμόνι
  • Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με μέλι και πορτοκάλι
  • Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου
  • Πένες με καπνιστό σολομό και κρέμα γάλακτος
  • Λαβράκι με σάλτσα βουτύρου
  • Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μαστίχας σε φωλιά καταΐφι
  • Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών