Η μέρα της Ανάστασης, της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, αλλά και της αναγέννησης της φύσης έρχεται!!! Εναξαρτήτως των περιορισμών όλοι μας θα φάμε και θα πιούμε. Μια τέτοια μεγάλη γιορτή απαιτεί και τα ανάλογα κρασιά που θα απογειώσουν ότι και αν μαγειρέψετε, παραδοσιακό  ή μη,  την Ανάσταση, την Κυριακή του Πάσχα, την Δεύτερη ημέρα αλλά και την Πρωτομαγιά που θα γιορταστεί στις 4 Μαϊου.

Προετοιμαστείτε για τα καλύτερα Πασχαλινά & Πρωτομαγιάτικα τραπεζώματα και κερδίστε μέχρι και 30% έκπτωση στα λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά ετικέτας Wine Τherapy.

  • Mεγάλη Εβδομάδα

Είτε νηστεύετε είτε όχι, τα νηστίσιμα πιάτα με θαλασσινά συνδυάστε τα με το λευκό ‘’kymata’’/ Μαλαγουζιά-Αθήρι 2019/(8,5€  -30% 6€), ενώ τα λαδερά της Ελληνικής κουζίνας με το ροζέ ‘’kymata’’/ Syrah 2018/(6,5€ -23% 5€). Με τον γήινο χαρακτήρα που έχουν τα όσπρια, οι φακές και τα φασόλια, αλλά και με τα ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες μπορείτε να διαλέξετε το κόκκινο ‘’kymata / Syrah- Merlot /Δεξαμενής 2018/(9,5€ -20% 7,5€).

  • Ημέρα Ανάστασης

Σο τραπέζι της Ανάστασης η μαγειρίτσα πρωταγωνιστεί. Αν μέχρι τώρα ο συνδυασμός σούπας και κρασιού ακουγόταν περίεργος, ήρθε η ώρα να σας αλλάξουμε γνώμη. Τα ψιλοκομμένα εντόσθια και τα λαχανικά που περιέχει η μαγειρίτσα αλλάζουν εντελώς την υγρή υφή που έχει το πιάτο, κάνοντας το έτσι πολύ πιο φιλικό προς το κρασί.  Ένα λευκό κρασί με ικανό σώμα και οξύτητα,  θα σπάσουν την λιπαρότητα του πιάτου, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξουν τον λεμονάτο-ξινό χαρακτήρα που η μαγειρίτσα διαθέτει.

  • ‘’two-gether’’/ Assyrtiko-Viognier 2019 / 2 ποικιλίες – 2 οινολόγοι. Ένα εντυπωσιακό λευκό κρασί υψηλής αισθητικής από ένα μοναδικό χαρμάνι, Ασύρτικου & Viognier, με την ιδιαίτερη οινοποίηση των δύο οινολόγων που συνδυάζει ζύμωση σε δεξαμενή & ωρίμανση σε 500-άρα βαρέλια ακακίας (11.5€ -13% 10€).

ή

  • ‘’kymata’’ / Sauvignon Blanc βαρέλι / 2018.  Tο «απόλυτο Passepartout». Ένα λευκό κρασί υψηλής αισθητικής, απίθανα φινετσάτο, διά χειρός Θωμά Κοντοπού στην Ελληνική  fume version. Tο κρασί που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ωριμάζει σε νέα  δρύινα Αμερικάνικα βαρέλια 225 λίτρων για  4 μήνες (11,5€ -26% 8,5€).

Αν πάλι δεν τρώτε την παραδοσιακή μαγειρίτσα, εναλλακτικά μπορείτε να μαγειρέψετε την ‘’μαγειρίτσα’’ των χορτοφάγων με μανιτάρια και αρκετά μυρωδικά. Εδώ εκτός από λιπαρότητα & οξύτητα θέλουμε και φρουτώδη χαρακτήρα.  Η ‘’έναρξις’’ / Μαλαγουζιά / 2019, θα ταιριάξει γάντι . Μια Μαλαγουζιά  όνειρο, γεμάτη νάζι, δροσιστική και φρουτένια  από την ποικιλία star του Ελληνικού Αμπελώνα  και με διακρίσεις από την πρώτη  σοδειά της (10,2€ -12% 9€).

  • Κυριακή Του Πάσχα

Το αρνί είναι ο βασιλιάς στο Πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο και τα ορεκτικά θα είναι ποικίλα ικανοποιώντας κάθε γούστο. Πίτες, σαλάτες, τυριά, διάφορες αλοιφές, τζιροσαρμάδες, κοκορέτσι, γαρδούμπες και η παρέλαση πιάτων συνεχίζεται. Το Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο, ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ), από στέμφυλα της λευκής ποικιλίας ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ή το ”Τσίπουρο” με Γλυκάνισο, ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ), από στέμφυλα ερυθρών ελληνικών ποικιλιών μπορούν να σταθούν επάξια στα περισσότερα μεζεδάκια αλλά και σε κείνους που θα κάνουν την αρχή με ένα ”κλασικό ελληνικό” απεριτίφ, παρέα δίπλα στον ψήστη! ( 8€ / 1 lit). 

Tips: Τα κόκκινα αυγά, που θα τσουγγρίσετε για το Χριστός Ανέστη, γίνονται μια πολύ καλή σαλάτα με ντρέσινγκ λαδιού, λεμονιού, μουστάρδας και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Αρνάκι ή κατσικάκι; 

Όποια και να είναι η επιλογή σας, σούβλας ή φούρνου με μπόλικο λεμόνι, σκόρδο και δεντρολίβανο, ή θα είναι κομμένα σε «φινετσάτα» παϊδάκια, ο απόλυτος συνδυασμός είναι ένα από τα τέσσερα ‘’ἄρχω’’ από τις 4 περιοχές τουΞινόμαυρου.  ‘’ἄρχω’’/ Ξινόμαυρο / Αμύνταιο-Γουμένισσα-Νάουσα & Ραψάνη ή το μπλεντ 1 ποικιλία – 4 terroir. Γιατί;  Ξέρουμε ότι τα αμνοερίφια (κόκκινο κρέας & λιπαρό σε σούβλα  ή ψητό) αγαπάει το Ξινόμαυρο με την οξύτητα, τις βελούδινες τανίνες & το νόστιμο φρούτο του (12,5€ -20% 10€).

Για το κοκορέτσι και τις γαρδούμπες,  να ανοίξτε το κόκκινο το οποίο θα συνοδέψει και το αρνί σας.

Για αρνάκι φρικασέ ή γεμιστό στο φούρνο, προτιμήστε ένα από τα 3 λευκά της μαγειρίτσας που μπορούν να σταθούν επάξια.

  • Στη σπάνια περίπτωση που τα αμνοερίφια δεν είναι του γούστου σας και θα προτιμήσετε βοδινές σπαλομπριζόλεςλουκάνικα ή και κοτόπουλο στα κάρβουνα τότε ένα πληθωρικό ‘’kymata’’/Cabernet Sauvignon/2016 (12,5€ -20% 10€) ή το εξαιρετικό ‘’two-gether’’/Syrah – Cabernet Sauvignon /2016/ 2 ποικιλίες – 2 οινολόγοι (14,5€ -10%  13€) θα ταιριάξουν  γάντι.

Το Cabernet Sauvignon, βαθύχρωμο, σαρκώδες, πυκνό & πιπεράτο, διά χειρός Θωμά Κοντοπού , παλαιωμένο για 12μήνες σε νέα Γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων, ενώ το ‘’two-gether’’, η απόλυτη ισορροπία φρούτου, οξύτητας, βαρελιού με βελούδινη  και διαρκή επίγευση, παλαιωμένο για 18 μήνες σε νέα Γαλλικά βαρέλια, 225 λίτρων.

Για κλείσιμο  επιλέξετε φρουτοσαλάτα, παγωτό, ή γλυκό και συνδυάστε τα με ελληνικά  αφρώδες, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε παλιές δημοσιεύσεις του www.facebook.com/winetherapy.gr,  ‘’Γνωρίζοντας τα αφρώδη κρασιά!’’ ή ‘’ It’s sparkling o’ clock!!!’’. Επίσης το Παλαιωμένο Τσίπουρο χωρίς Γλυκάνισο, διπλής απόσταξης, παλαιωμένο σε δρύινο βαρέλι λευκού κρασιού για 5 χρόνια ( 17€ / 1 lit ) θα ταιριάξει πολύ γλυκά.

  • Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα

Καταναλώνουμε τα περισσεύματα της Κυριακής του Πάσχα ή ετοιμάζουμε υπέροχες σαλάτες απλές και εύκολες, νόστιμες μακαρονάδες με βάση τη σάλτσα ντομάτας, το pesto, τα τυριά ή και τα θαλασσινά.

Διαλέξτε ένα κρασί με βάση το χρώμα  των υλικών της συνταγής από την σειρά kymata και ανεβάστε ακόμη περισσότερο την διάθεσή σας.  

Tip: Είναι η εποχή της φράουλας, η οποία μπορεί να μπει σε μια σαλάτα με ρόκα και βαλσάμικο ή με σπανάκι, αβοκάντο και blue cheese και θα ταιριάξει ιδανικά με ένα φινετσάτο, κομψό και απολαυστικό ροζέ ‘’two-gether’’/ Syrah – Cabernet Sauvignon 2020 / 2 ποικιλίες – 2 οινολόγοι (9,2€ -10%  8,3€).

  • Πρωτομαγιά

 Η πρώτη πρόταση αφορά αυτούς που συνεχίζουν ακάθεκτη με πανσέτες, παϊδάκια, χοιρινές & μοσχαρίσιες μπριζόλες, συκώτι, μπιφτέκια, σουβλάκια, λουκάνικα & κοτόπουλο στα κάρβουνα, στους οποίους και θα προτείναμε την σειρά ‘’two-gether’’/ 2 ποικιλίες – 2 οινολόγοι, σε λευκό, ροζέ & κόκκινο, αλλά  και από την σειρά ‘’kymata’’, Sauvignon Blanc βαρέλι ή Cabernet Sauvignon.

Όσον αφορά τους vegan, τους χορτοφάγους ή και αυτούς που θα κάνουν μια μικρή αποτοξίνωση, θα τους προτείναμε σαλάτες εποχής, μπιφτέκια λαχανικών, φρέσκα μαλακά (π.χ μανούρι) & ημίσκληρα τυριά, συνοδεία της νέας μας  ‘’έναρξις’’ / Μαλαγουζιά / 2020, που μόλις εμφιαλώσαμε (10,2€).


Η ομάδα του Wine Therapy σας εύχεται Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! Μένουμε Ασφαλείς  – Απολαμβάνουμε υπεύθυνα.