Vintage 2017

kymata Κόκκινο/ Cabernet Sauvignon 2017

Το ελληνικό εντυπωσιακό Cabernet Sauvignon ισάξιο της φημισμένης Γαλλικής ποικιλίας. Βαθύχρωμο, σαρκώδες με βελούδινο χαρακτήρα και παλαιωμένο για 12 μήνες σε Γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων. Ιδανική επιλογή για bbq.

2020  Silver Medal Thessaloniki International Wine & Spirits Competition.

2019  Bronze Medal Thessaloniki International Wine & Spirits Competition.

 

30.00 /750ml

16 in stock

ΣΟΔΕΙΑ

2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερυθρός Βιολογικός / Π.Γ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Ξηρός, Παλαιωμένος

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Περιοχή – Πορταριά Χαλκιδικής. Καλλιεργείται βιολογικά χωρίς άρδευση.

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

100% Cabernet Sauvignon

ΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση, Παλαίωση για 12 μήνες σε νέα Γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αλκοόλη 13.5% vol – Σάκχαρα: 2.5 gr/lit – Ολική οξύτητα: 5.2 gr/lit σε τρυγικό οξύ – pH: 3.70.

Τηλέφωνο

Γευστικό προφίλ

Winemaker's Note

Βαθύ, πυκνό, πορφυρό χρώμα.

Στη μύτη πολύπλοκο, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν και να βρίσκονται σε αρμονία με τα μπαχαρένια αρώματα του βαρελιού. Κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο σμίγουν με κόκκινο πιπέρι, βανίλια, πιπεριά, λεβάντα και κάρδαμο. Καραμέλα γάλακτος, γλυκόριζα, δρυς και καπνός συμπληρώνουν το πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, βελούδινο, με ζουμερές έντονες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Ο μπαχαρένιος χαρακτήρας είναι εντονότερος στο στόμα, με το πιπέρι και τη βανίλια να συνοδεύουν το φρούτο σε ένα πολύ μακράς διάρκειας τελείωμα που εντυπωσιάζει.

Συστάσεις σερβιρίσματος:  Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ο-16ο C σε ποτήρι σχήματος  τουλίπας  για κόκκινα κρασιά παλαίωσης. Ίσως να χρειαστεί μετάγγιση. 20 λεπτά περίπου πριν το απολαύσετε, μεταγγίστε το σε φαρδιά καράφα (Decanting), η διαφορά θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Γευστικοί συνδυασμοί

Food Pairing

Συνοδεύει θαυμάσια κόκκινα κρέατα bbq, ζουμερά πιπεράτα φιλέτα, χωριάτικα λουκάνικα, μαγειρευτά αλλά και φούρνου με  κόκκινες σάλτσες. Ιδανικό παρτενέρ για ποικιλία κίτρινων σκληρών πικάντικων τυριών & καπνιστών αλλαντικών.

Συστάσεις παλαίωσης:  Απολαύστε το από τα πρώτα χρόνια της ζωής του με δυνατότητα μεγαλύτερης εξέλιξης, παλαίωση 5 έως και 10+ χρόνων. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση, και σε θερμοκρασία 14ο – 16οC.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…