Το καλοκαίρι είναι εδώ και αν είστε από αυτούς που ψάχνουν ”καλοκαιρινά” κρασιά που να είναι ελκυστικά, χρωματιστά, δροσερά, αρωματικά, φρουτώδη & ευχάριστα, τα δύο ροζέ του  Wine Therapy δεν θα σας προδώσουν ποτέ. Ταιριάζουν με τα καλοκαιρινά φαγητά, όπως σαλάτες, ψάρια και θαλασσινά, πιάτα λευκών κρεάτων, πιάτα της ανατολίτικης κουζίνας, ζυμαρικά και ριζότο, λαδερά, τηγανιτά λαχανικά, χορτόπιτες μέχρι πίτσες και ελαφριά τυριά. Μπορούν να καταναλωθούν και μόνα τους ή με την συνοδεία φρούτων σε χαλαρή διάθεση, σε εξοχές & βεράντες, βράδια ή και μεσημέρια.


Τι ακριβώς είναι λοιπόν τα ροζέ κρασιά και πως παράγονται;
Τα Ροζέ κρασιά μπορούν να παραχθούν  μόνον από ερυθρές ή ερυθρωπές ποικιλίες σταφυλιών (Μοσχοφίλερο , Ροδίτης). Η ανάμιξη μικρής ποσότητας ερυθρού κρασιού με λευκό δεν επιτρέπεται σε χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την παραγωγή των ροζέ Champagne. Επιτρέπεται όμως μόνο για ποικιλιακούς ή επιτραπέζιους οίνους η συνοινοποίηση ερυθρών, ερυθρωπών & λευκών σταφυλιών.
Το χρώμα των ροζέ κρασιών  προκύπτει από τις ανθοκυάνες (τις χρωστικές) που υπάρχουν στις φλούδες των ερυθρών σταφυλιών. Η ροζέ οινοποίηση είναι παρόμοια με την ερυθρή με τη διαφορά ότι στην περίπτωση των ροζέ τα στέμφυλα (οι φλούδες της ρώγας) μένουν μόνο για λίγες ώρες μαζί με τον χυμό των σταφυλιών (μούστο) μέχρι να αποκτηθεί το επιθυμητό χρώμα (εκχύλιση) . Όσο περισσότερο διαρκεί η εκχύλιση τόσο πιο έντονο είναι το χρώμα του κρασιού. Όταν το κρασί αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα, διαχωρίζονται οι φλούδες από τον χυμό με αφαίμαξη ή με πιεστήριο και ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση. Η διάρκεια της εκχύλισης εξαρτάται κυρίως από την ποικιλία που χρησιμοποιείται και το στυλ του κρασιού. Γενικότερα όσο πλουσιότερη είναι η ποικιλία σε ανθοκυάνες τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται για να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα. Η χρωματική παλέτα των ροζέ  μπορεί να είναι από κρεμμυδί, πορτοκαλί, σομόν, του σολομού, ροδί, τριανταφυλλί μέχρι και ανοικτό κοκκινέλι. Εκτός από ξηρά που είναι και τα περισσότερα, κυκλοφορούν επίσης εξαιρετικά ημίξηρα και ημίγλυκα ροζέ κρασιά.
Πολύ εντυπωσιακά είναι και τα αφρώδη ροζέ που σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζουν με γοητευτικό τρόπο τις φυσαλίδες με το χρώμα και τη γλύκα.

Με ευκαιρία την Διεθνή Ημέρα των Ροζέ κρασιών στις 10 Ιουνίου και για όλο τον Ιούνιο, τα δύο Ροζέ κρασιά μας, kymata  & two gether, σε μία μοναδική προσφορά

kymata / Syrah / 2020  από 6,5€ 5€

&

two gether / Syrah – Cabernet Sauvignon / 2020  από 9,2€ 8€